Over Hamewith

‘Leren, ontwikkelen en veranderen,
vraagt om moed en lef’

Leiderschap in tijden van transitie en continue verandering, hoe geef je daar als organisatie en directie op een passende manier invulling aan? Hamewith is het organisatieadviesbureau van Henriëtte en Nico van Dort. 

Eigenaren Henriëtte en Nico van Dort

Onze kracht ligt in het begeleiden van organisatieverandering bij bedrijven die in een relatief korte periode hard groeien. Daardoor is de nodige uitdaging ontstaan in het opschalen van leidinggevende capaciteit. Teamleiders, managers en directeuren komen, vaak zonder voorbereiding, in hogere posities terecht die andere kennis, kwaliteiten en vaardigheden vragen. Daardoor ontstaan uitdagingen in nieuwe teams en ook in de eigen leiderschapsrol.

Het bouwen van een organisatiecultuur, gebaseerd op vertrouwen, wordt steeds uitdagender voor de top van het bedrijf, maar ook in de lagen daaronder. Deze dynamiek vinden wij boeiend, daarin komen wij het best tot ons recht. We hebben uitgebreide ervaring in human resources, sales, (team)coaching, talent- en leiderschapsontwikkeling. Zowel in grote corporate omgevingen, als ook bij start-ups en mkb+-bedrijven.

In de transitiefasen van organisaties draagt Hamewith bij aan het begeleiden, trainen en coachen van leiders en teams naar het volgende niveau van effectiviteit en zelfstandigheid. Daarbij richten we ons op het zelfsturend leervermogen teams en leiders, en het samen versterken van de gewenste organisatiecultuur.

De betekenis van Hamewith

Hamewith (spreek uit als: heem-with, op z'n Engels) is een Schots woord dat ‘at home within’ betekent. Het woord staat voor teruggaan naar de kern, je unieke ‘ik'. Groei ontstaat vanuit het potentieel van wie jij bent als mens. Iedere professional is op een bepaalde manier geworteld. Dat is aan de buitenkant niet zichtbaar, maar maakt je tot wie je nu bent. Verleden, heden en toekomst staan daarin altijd in verbinding met elkaar. Teruggaan naar je unieke ‘ik’ is een dappere keuze, want leren, ontwikkelen en veranderen, vraagt om moed en lef. Ook voor teams geldt dat een eigen identiteit de basis vormt voor groepsdenken en -gedrag.

Hamewith_Executive_coach_Henriette_van_Dort

Expertise en ervaring

Henriëtte van Dort-Kramer

  • Executive (team)coach
  • Senior organisatie-adviseur
  • Oprichter Hamewith in 2012

Henriëtte is executive (team)coach en senior organisatie-adviseur, op het gebied van leren en innoveren, performancemanagement en talentontwikkeling. Zij is sinds 2012 oprichter en eigenaar van Hamewith. Henriëtte is een zeer ervaren, allround HR-professional gespecialiseerd in Learning & Development met een Master in executive (team)coaching. Zij werkt voor gerenommeerde ondernemingen, zowel in de profit als in de not-for-profit sector. Als senior organisatieadviseur, trainer en coach is zij voortdurend gericht op het mee helpen creëren van een positieve leercultuur en een leerrijke werkomgeving. Henriëtte ondersteunt in het ontwikkelen van teams en medewerkers, het begeleiden van leidinggevenden en het behalen van de gestelde organisatiedoelen.

Onze waarden

Ons doel is om organisaties, leiders en teams effectief te ondersteunen bij het aanpakken van complexe uitdagingen en het bereiken van blijvend succes.

Flexibiliteit, vertrouwen en vakmanschap

Bij Hamewith werken we vanuit de waarden flexibiliteit, vertrouwen en vakmanschap. We omarmen flexibiliteit als een cruciale eigenschap om te gedijen in een steeds veranderende omgeving. We kunnen snel schakelen met leiders, teams en op organisatieniveau, en onze diensten ieder moment aanpassen daar waar nodig.

We zijn ons bewust van het belang van veiligheid en vertrouwen in iedere samenwerking. Openheid en eerlijkheid zijn voor ons dan ook heel belangrijk. Vertrouwen in ons als mens en onze vakkundigheid vormen een belangrijke basis voor een positieve en effectieve samenwerking.

We waarborgen onze vakmanschap en kwaliteit door ons voortdurend te ontwikkelen. Klanten kunnen erop vertrouwen dat we voldoen aan de  kwalificaties van EMC, NOBCO en STIR.

Hamewith_Executive_coach_Nico_van_Dort

Expertise en ervaring

Nico van Dort

  • Executive (team)coach
  • Senior organisatie-adviseur
  • Mede-eigenaar Hamewith

Met een achtergrond in Commerciële Economie, Marketing (Nima C) en Teamcoaching is Nico sinds 2022 mede-eigenaar van Hamewith. In de afgelopen jaren heeft hij zich steeds meer gespecialiseerd in teamontwikkeling. Met ruim 20 jaar aan ervaring in verschillende commerciële rollen, bij zowel nationale als internationale ICT- en softwarebedrijven, heeft Nico een uitgebreid track record opgebouwd. Voor diverse organisaties is hij mede verantwoordelijk geweest voor het bouwen van nieuwe markt- en klantsegmenten in de Benelux en Denemarken.

Referenties

Hamewith_organisatieadviesbureau_teamcoaching_excutive_coaching_organisatieontwikkeling
Hamewith_over_ons_organisatieadvies_adviesbureau_organisaties_teams_leiders_executive_coaches_Henriette_Nico_van_Dort

Zet jullie ontwikkeling in beweging

Wil je ontdekken wat Hamewith voor jullie organisatie, teams of leiders kan betekenen? We begeleiden jullie graag bij het ontwikkelen van sterke leiders, het opbouwen van evenwichtige teams en het bevorderen van veerkrachtige organisaties. Neem contact met ons op om kennis te maken.