De executive coach als architect van leiderschapsontwikkeling

Stel je voor dat je leiderschapsontwikkeling benadert met de finesse van een landschapsarchitect of de intuïtie van een topstyliste. Wat voor leider zou je dan zijn?

Welkom in de wereld waar de kunst van styling en leiderschapsontwikkeling samenkomen. Mijn fascinatie voor de verhalen van topstylistes en architecten in designmagazines is een onuitputtelijke bron van inspiratie geworden voor mijn werk in het begeleiden van leiders en teams. Stel je voor dat je de principes van landschapsarchitectuur, zoals toegepast door meesters als Piet Oudolf, zou kunnen vertalen naar het vormgeven van effectief leiderschap. Een artikel over de interieurarchitect en styliste Karin Meys inspireerde mij. Haar creatieve processen, aandacht voor detail, en vermogen om harmonieuze omgevingen te creëren, resoneren verrassend met de kunst van leiderschapsontwikkeling. Als leiders of executive coaches kunnen we veel leren van deze disciplines.

Balans is de sleutel tot harmonie

Karin Meyn’s idee dat "balans in je huis zorgt voor balans in je hoofd" echoot in hoe ik leiderschapsontwikkeling zie. Het creëren van een fysieke en metaforische omgeving waar leiders en hun teams zich 'thuis' kunnen voelen, is essentieel voor het cultiveren van diepe verbindingen met onze kernwaarden. Dit biedt een plek waar we ons unieke zelf kunnen zijn en vanuit daar kunnen groeien. Het verkennen van onze wortels en unieke identiteit is de sleutel tot authentiek persoonlijk leiderschap.

Luisteren als basis voor groei

Mijn reis naar succes bij Hamewith was geen toevalstreffer. Ik ben geboren in een gezin met de nuchtere mentaliteit van hard werken en met beide voeten in de modder staan. Ik heb geleerd  dat het leven misschien niet maakbaar is, maar dat we er wel iets moois van kunnen maken. Deze filosofie vormt de kern van ons werk als executive coach en adviseur in het ontwerpen van leiderschapsontwikkelingstrajecten. Natuurlijk ook met het vermogen om echt te luisteren naar de behoeften en wensen van anderen. Interieurontwerpers en landschapsarchitecten starten succesvolle projecten van  met zorgvuldig luisteren naar de wensen van hun cliënten. Zo begint effectief leiderschap met luisteren naar de behoeften, zorgen en ambities van teamleden. Dit empathisch luisteren vormt de basis voor groei, innovatie en cohesie binnen een team. Hoe richt je samen 'het huis' in? Wij streven ernaar leiderschapsstijlen te ontwikkelen die resoneren met de unieke eigenschappen en behoeften van elke leider en hun team.

Geworteld zijn in je verleden

De metafoor van 'geworteld zijn', benadrukt het belang van onze afkomst en de invloed daarvan op wie we zijn vandaag. De eigenschappen die we van onze ouders erven, vormen ons zowel persoonlijk als professioneel. Zoals mijn vader die mij leerde hoe je een omgeving ontwerpt die samenhangend en kleurrijk is. Deze inzichten gebruik in in het begeleiden van leiders en hun teams naar een omgeving waarin iedereen kan bloeien. Het maakt niet uit of ik de 'pet' van executive coach op heb of als adviseur leren & ontwikkelen.

Leiders en teams moeten hun kracht putten uit een stevig fundament van kernwaarden en gedeelde geschiedenis. Dit begrip biedt ons de stabiliteit en kracht om te groeien en ons te ontwikkelen. Het herkennen en omarmen van onze unieke identiteit, zowel de mooie als de minder mooie kanten, is wat ons authentiek en effectief maakt als leiders.

De dapperheid van authenticiteit

Het vereist moed en vastberadenheid om onze eigen paden te volgen. Vooral in het complexe landschap van moderne leiderschap. De keuze om terug te keren naar onze unieke 'ik' is wat ik beschouw als een 'dappere keuze'. Dit proces van authenticiteit omvat het ontwikkelen van een persoonlijke stijl, je eigen signatuur en het creëren van een leiderschapsomgeving waarin elk teamlid zich gewaardeerd, gehoord, en geïnspireerd voelt. Dit is waar leiderschap en ontwerp samenkomen. Beide vereisen een heldere visie en de moed om deze visie tot leven te brengen, zelfs als dit afwijkt van de gevestigde normen.

Conclusie

De rol van de executive coach als een architect van leiderschapsontwikkeling is het vormgeven aan de structuur en esthetiek van een team. Daarbij continu balanceren van functionele behoeften met persoonlijke uitdrukkingen binnen een teamdynamiek. Dit kan absoluut niet  zonder het integreren van persoonlijke flair. Lees in deze blog over de leider als architect van leiderschapsontwikkeling.

De coaching en leiderschapsprogramma’s die Hamewith ontwikkelt, richten zich op het stimuleren van intrinsieke motivatie en het versterken van leidinggeven aan ontwikkeling. Sta jij open voor coaching als leider of een maatwerk-programma voor leiders binnen je organisatie? Neem dan contact op via info@hamewith.nl.

Deel dit bericht

Gerelateerde blogs

Leiderschap als architect en culturele waarden als kleurschakering

De leider als architect van leiderschapsontwikkeling

Achtergrond, Leiderschap, Organisatieontwikkeling, Teamcoaching |
Hamewith
Persoonlijke stijl is het hart van leiderschap. Net zoals een goed ontworpen huis moet leiderschap niet alleen functioneel zijn maar ook persoonlijke flair hebben. Het vermogen om een omgeving te creëren... Lees meer
Hamewith - nieuw blogbeeld 1800x975 - Blogbeeld - beeld vervangen

Teamcultuur en de rol van psychologische veiligheid

Teamcoaching, Achtergrond, Organisatieontwikkeling |
Hamewith
In het eerste deel van deze blogserie hebben we de rol van cultuur binnen organisaties besproken en het belang daarvan voor het realiseren van een duurzaam concurrentievoordeel. In dit tweede... Lees meer
Organisatiecultuur

Organisatiecultuur als katalysator voor succes

Organisatieontwikkeling, Achtergrond |
Hamewith
Dit is een eerste blog waarin we een verkenning doen op het thema organisatiecultuur. Vanuit Hamewith zijn we dagelijks betrokken bij de ontwikkeling van leidinggevenden en teams. Een aantal van... Lees meer